Program


mindenGYEREK Fesztivál: MÁR NEM ÁLMODOK VELÜK.

mindenGYEREK Fesztivál: MÁR NEM ÁLMODOK VELÜK.

“Egyszerűen nem lehet ezekbe a rendszerekbe belelátni. Hogyha nem vagy benne, hogyha nincs belső ember, aki beszél, akkor ezek a dolgok nem derülnek ki.”


 több

Jegytípusok


4 500 Ft
Színházterem

Aktuális előadások



mindenGYEREK Fesztivál: Már nem álmodok velük.
Exit Generáció

- a gyermekvédelemről, valós beszámolók alapján-

“Egyszerűen nem lehet ezekbe a rendszerekbe belelátni. Hogyha nem vagy benne, hogyha nincs belső ember, aki beszél, akkor ezek a dolgok nem derülnek ki.”

Az előadásban elhangzó dokumentarista szövegek mind a gyermekvédelmi rendszerben érintettek beszámolói. Az intézetek egykori lakói, fiatalkorú anyák, szakemberek járultak hozzá, hogy mélyen személyes és vállaltan szubjektív történeteiken keresztül a nézők megismerhessenek egy olyan világot, amit a mai napig tabuk és titkok öveznek. A történetből összeálló kép bemutatja, hogyan termeli újra ugyanazokat az élethelyzeteket a rendszer generációról generációra.

Miközben a gyermekotthon sokak számára a fizikai túlélés egyetlen biztosítéka, a szereplők legfőbb kérdése mégis az: “hogyan fogok kijutni innen?”. Szereplőinket azonban nem csupán a gyerekkori traumák által ismerjük meg. Az előadásban szövevényes emberi kapcsolatok és humoros mindennapi helyzetek is árnyalják a hazai gyermekvédelem médiából megismert képét. Kiderül, hogy hány pont egy üveg Fanta a Zsé közértben, hogy mi mindenre képesek egymásért a testvérek és hogy megcsókolta-e valaki Cristiano Ronaldot.

“Nyilván nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy miért van lelkiismeretfurdalásom... Tehát az... Amikor az ember túlél dolgokat, amikor kijövünk ebből az egész kurva viharból, és azt mondod, hogy hú, túléltem ezt és azt... tök jól lehet utána fényezni magunkat, hogy sikerült, hogy lediplomáztam, hogy kitörtem, és blablabla, de mindennek van ára.
És nem biztos, hogy megéri. Mert akkora terhet basz rád, olyan szinten befolyásolja minden mozdulatodat, minden megélt érzelmedet, hogy nem biztos, hogy megérte. És ha ott maradunk, az fix, hogy vagy éhen halunk, vagy fizikálisan halunk meg, de ott már mindegy, ez tényleg megtörtént volna. És akkor addig szólt volna a történetünk.”

Játsszák: Simkó Katalin, Török-Illyés Orsolya, Szamosi Zsófia, Dénes Viktor

Látvány: Juhász Nóra
Dramaturg: Zsigó Anna, Hárs Anna
Asszisztens: Gazder Adél
Rendező: Farkas Ádám

A szöveget Interjúk szószerinti felhasználásával állította össze: Zsigó Anna,Hárs Anna és Farkas Ádám

Támogató: NKA, Füge

Ajánló


Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Erkel Ferenc BÁNK BÁN Opera három felvonásban, magyar nyelven, magyar és angol felirattal A produkció szövege és zenei anyaga a…

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre 2007. június 30-án a PS…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!